Deel dit artikel
-

Alipay tekent Ingenico voor Europese expansie

De grote Chinese digitale betaaldienst Alipay heeft een pan-Europees contract gesloten met Ingenico om Chinezen in Europa te laten betalen zoals thuis.

Alipay is een app en dienst die beschikbaar is via smartphones. Van de 450 miljoen Chinezen die mobiel betalen, gebruikt tachtig procent Alipay. Dat is op de thuismarkt. De ambitie is om de betaaldienst ook in het buitenland beschikbaar te maken, vandaar de deal met Ingenico.

Het Franse Ingenico levert dienst waarmee fysieke en digitale winkeliers geld van hun klanten kunnen innen. In het mandje ‘ondersteunende betaalopties’ zitten natuurlijk debet- en credticards maar ook zaken als Apple, Android en Samsung Pay en nu dus ook Alipay. De Chinezen moeten wel nog apart tekenen met de banken of specialistische acquirers, maar dat kan binnen enkele maanden rond zijn.

Ingenico is in de online industrie vooral bekend als de koper van het Belgische Ogone. Met die overname in 2013 was 360 miljoen euro gemoeid.

Technisch gezien zal de in-store payment gateway van Ingenico in Alipay worden verwerkt. De ruim tien miljoen Chinese bezoekers die Europa jaarlijks aandoen kunnen dan contactloos betalen met hun vertrouwde app in Europese winkels. In China kan de app ook worden gebruikt om taxi’s te reserveren en bioscoopkaartjes te betalen. Die kan gaat het in Europa ook op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond