Deel dit artikel
-

Alipay via Concardis de Duitse markt op

Het grote Chinese digitale betaalsysteem Alipay sluit een samenwerking met Concardis om Chinezen in Duitsland te benaderen. Zij kunnen in fysieke winkels en online betalen met een systeem dat ze al van huis kennen.

De partijen maakten de samenwerking vanochtend bekend. Hij heeft vooralsnog enkel betrekking op Concardis’ thuismarkt Duitsland, al is het een internationale speler.

Concardis is een grote verwerker van creditcardbetalingen en sluit nu Alipay aan op zijn fysieke infrastructuur (H5000-terminals). Chinese toeristen, de beoogde doelgroep, kunnen zodoende makkelijker shoppen in het buitenland. De Alipay-app biedt bovendien extra digitale marketingmogelijkheden voor Duitse retailers.

De Chinese betaalapp is namelijk locatiegevoelig en staat open voor promotionele acties van bedrijven uit de fysieke omgeving van de toerist. Die krijgt dus toeristische aanbiedingen op zijn toestel voorgeschoteld.

Alipay is qua functioneren te vergelijken met de Paypal. Het heeft 450 miljoen actieve gebruikers en heeft een marktaandeel van boven de vijftig procent in het online betaaldomein.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond