Deel dit artikel
-

Alleen gokvergunning voor ‘betrouwbare aanbieders’

Alleen betrouwbare aanbieders komen in aanmerking voor een vergunning voor online gokken. Aanbieders die eerder al een boete van de kansspelautoriteit hebben gekregen voor het onmiskenbaar richten van hun aanbod op de Nederlandse markt worden niet betrouwbaar geacht. Dat schrijft Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie aan de Kamer.

Dat zou bijvoorbeeld inhouden dat bedrijven achter de websites 7red.nl en Royaalcasino niet meer welkom zijn op de Nederlandse kansspelmarkt. De Kansspelautoriteit heeft aan deze bedrijven ruim drie ton aan boetes opgelegd. Ook het op de Antillen gevestigde Globalstars, dat een boete van 100.000 euro kreeg, komt vermoedelijk voor een dichte deur te staan.

De staatssecretaris wil het kansspelbeleid moderniseren, zoals in veel Europese landen al is gebeurd, omdat zich op de markt genoeg geschikte en betrouwbare aanbieders bevinden met kennis en ervaring op het gebied van kansspelverslaving.

Zo wordt stevig ingezet op het voorkomen van kansspelverslaving. Aanbieders hebben op grond van de Nederlandse regelgeving een zorgplicht die uniek is in Europa. Ze moeten achtereenvolgens de speler informeren, hem of haar inzicht geven in diens speelgedrag, het speelgedrag observeren en analyseren en indien nodig ook interveniëren bij risicovol speelgedrag.

Dijkhoff laat ook weten dat er tussen 6 en 22 uur geen kansspelen via open tv-zenders mogen worden aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond