Deel dit artikel
-

Altijd en overal online met nieuwe IBM-producten

Op tentoonstellingen in Londen en Berlijn presenteerde IBM het afgelopen weekend een beeld van de elektronische toekomst. Er werden verschillende nieuwe producten getoond met als meest opmerkelijke nouveautés: een oprolbare elektronische krant en een pc te grootte van een walkmanom altijd en overal online te kunnen zijn.

De e-culture is op handen: Internet als onlosmakelijk deel van ons leven, bij alles wat we doen. Als het aan IBM ligt, duurt het niet lang of in straatbeeld zal de elektronische krant even normaal zijn als een mobiele telefoon. Net als de gedrukte krant, is de elektronische variant oprolbaar en dus net zo makkelijk mee te nemen. En het nieuws is altijd actueel, want de berichten kunnen à la minute van het Internet worden geplukt. Voor de bedrukking is een speciale elektronische inkt ontwikkeld.

Behalve met elektronische krant komt IBM ook met een pc op zakformaat. Het apparaat zal de afmetingen hebben van een walkman en minder wegen dan 500 gram – het gewicht van een gebonden boek. Evenals de walkman zal de pc aan de broeksriem vastzitten.

Met dergelijke nieuwe vindingen kan men vrijwel altijd en overal online verbindig maken met elektronische informatienetwerken. De integratie is ook wel bekend als Internet Protocol Everywere (IPE). Over deze trend berichtte deze site in februari naar aanleiding van een koelkast met Internet-aansluiting die zelf de voorraad beheerd en bestellingen kan doen. Ook IBM heeft dergelijke apparaten ontwikkeld waarmee het huishouden kan worden bestierd. Het bedrijf demonstreerde op de tentoonstellingen hoe beveiliging en centrale verwarming via het net kunnen worden bestuurd.

Behalve de 'smart home' zal ook introductie van de 'smart car' niet lang op zich laten wachten – een auto met spraakerkenning om informatie over het weer en filevorming te kunnen opvragen, evenals beursberichten en het nieuws.

Bron: IBM , Perscentrum

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond