Deel dit artikel
-

Amazon boekt winst op boeken, muziek en video

Amazon heeft de omzet opnieuw weten op te schroeven . In het derde kwartaal werd er voor 638 miljoen dollar verkocht, 79 procent meer dan een jaar geleden. Vorig kwartaal werd er zestig miljoen dollar minder omgezet. De verkoop van boeken, muziek en DVD/video is nu winstgevend.

De verliezen liepen opnieuw op, maar minder dan werd verwacht. Nu verloor het bedrijf van Jeff Bezos ruim 240 miljoen dollar; vorig kwartaal was dat nog 317 miljoen dollar. Amazon heeft nu 900 miljoen dollar in kas.

De winstgevende takken ? boeken, muziek en DVD/video – noteerden een winst van bijna 25 miljoen dollar, op een omzet van 400 miljoen dollar. Opvallend was dat de electronicawinkel nu groter is dan de muziekafdeling. Volgens Bezos ligt dat aan de scherpe prijsstelling van de electronica.

Wereldwijd heeft Amazon nu 25 miljoen vaste klanten, een stijging van 2,8 miljoen afgelopen kwartaal. Gemiddeld kocht een klant voor 130 dollar in de laatste twaalf maanden. Een jaar eerder was dat 108 dollar.

De Europese sites ? Duitsland, Engeland en de onlangs geopende Franse site ? groeien ook aardig. Daar werd voor 88 miljoen dollar omgezet, meer dan het dubbele van een jaar geleden. In Europa heeft Amazon nu bijna vier miljoen klanten.

Op de Nasdaq toonde het aandeel weinig beweging, maar op de 'after hoursmarkt' steeg het aandeel met ruim elf procent tot zo'n 32 dollar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Remijnse

Het is een hele mooie ontwikkeling voor de gehele branche dat Amazon nu winst maakt op boeken CD's en video/DVD. Ik denk dat de omzetstijging ook te maken heeft met de actie die ze vorig kwartaal zijn begonnen: een affiliate krijgt een bonusvergoeding voor elke nieuwe klant die hij aanlevert. Deze vergoeding kan oplopen tot meer dan 2500 dollar! Een mooie aanleiding voor de affiliate om wat harder zijn best te doen voor Amazon.com. Met dit soort prikkelende innovatieve acties onderscheidt een Amazon zich van een Boxman.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond