Deel dit artikel
-

Amazon koopt minderheidsbelang Grubhub

Amazon neemt een belang van 2 procent in Grubhub, de Amerikaanse tak van Just Eat Takeaway. Op termijn kan dat belang zich uitbreiden tot 15 procent.

JET onderzocht al langer een een eventuele verkoop van Grubhub, dat ruim een jaar geleden werd overgenomen voor een bedrag van 7,3 miljard dollar. Sinds die overname is zeker 70 procent van de beurswaarde van Just Eat Takeaway verdampt.

Voortaan kunnen klanten met een Amazon Prime-abonnement bestellen bij Grubhub, zonder extra kosten.

In 2020 stond Uber op het punt om Grubhub over te nemen, maar de mededingingsautoriteiten hadden daar problemen mee. Daarom nam Uber de kleinere maaltijdbezorger Postmates over.

De belangstelling van Uber was niet onlogisch: Uber Eats wil een wereldwijde speler worden op het gebied van maaltijdbezorging. En JET zou heel goed in dat plaatje passen.

Nu lijkt Amazon de reddende partij te worden. Mogelijk heeft Amazon bewust gekozen voor een zeer klein belang om mededingingsautoriteiten tegemoet te komen. Amazon heeft namelijk ook al een belang in het Britse Deliveroo.

De maaltijdbezorgers staan in het algemeen onder grote druk: Delivery Hero heeft 60 procent van zijn beurswaarde verloren, Doordash en Uber Eats elk 50 procent. Delivery Hero maakte vandaag trouwens bekend dat het de overname heeft afgerond van de Spaanse branchegenoot Glovo. Delivery Hero heeft nu 94 procent van de aandelen in Glovo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond