Deel dit artikel
-

Amazon maakt Payments bruikbaar voor derden

Amazon Payments wordt opengesteld voor gebruik door externe webwinkeliers en softwareontwikkelaars wereldwijd.

Deelname is gratis en voor iedere belangstellende wereldwijd, klinkt het ronkend in Amazons aankondiging. De kleine lettertjes geven de nuance: zo lang de inlog- en betaaldiensten maar worden gebruikt in Amerika, Duitsland, Engeland of Japan en enkel dan als Amazon de ontwikkelaar of webwinkelier daarvoor heeft uitgenodigd.

Ondanks deze restricties gaat het hier om een significante stap vooruit. Ook voor de Nederlandse ondernemers die actief zijn in buurlanden als Duitsland en Engeland. Zij kunnen, vermoedelijk, zo’n drie procent van de transactieprijs plus circa dertig cent een stabiele en technisch uitgekristalliseerde kassa in hun winkel opnemen.

Amazon begeeft zich hiermee op het speelveld van Paypal maar ook Adyen. Het verschil met deze twee is dat Amazon ook een inlogfunctie voor de shop kan aanbieden (federated log-in) en vervolgens kan de contact- en betaalgegevens van de consument kan beschikken vanuit diens Amazonaccount.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Opvallend is dat Amazon Payments niet wordt aangeboden in Frankrijk en Italië, landen waar Amazon toch redelijk grote lokale marktposities heeft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kristof

Krijgt amazon ooit de inhoud van de winkelwagen te zien? Anders is dit gewoon een manier voor hen om product prospectie te doen.

Hans

Dat iedereen Paypal haat is inmiddels duidelijk. Paypal’s criminele praktijken worden inmiddels in diverse rechtszaken wereldwijd aan de kaak gesteld. De vijf procent kosten die ze rekenen zijn niet erg netjes te noemen. De wereld is beter af zonder Paypal. Binnen de SEPA landen is er gratis overschrijven maar dat is helaas niet direct en ook zijn er landen als Italië die het gratis overschrijven aan hun laars lappen. Klanten willen directe betalingen en vandaag of morgen in huis! Voor betalingen buiten Europa moet er echt iets anders komen. Het gat in de markt is groter dan de Stille Oceaan. En dan gaat Amazon het oplossen? Vergeet het maar. De kosten zijn nog steeds te hoog en de integratie wordt op een heel verkeerde manier ingezet. Ik heb al heel lang het gevoel dat Nederland gewoon een beetje te slim is voor de duidelijk Amerikaanse “wij naaien u een oor aan” instelling van de de facto gigant. Wij hoeven die ellende hier niet. Houd het gewoon netjes en eerlijk voor iedereen en koop je spullen bij bol.com. Internationale betalingen: wie begint een zaak die tegen 1 procent alle betalingen afhandelt? De potentie is enorm en de winst overeenkomen. Maak me blij!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond