Deel dit artikel
-

Amazon opent Nederlandse downloadwinkel

Amazon.com opent binnenkort op Androidtoestellen een Nederlandse downloadwinkel. Het bedrijf vraagt ontwikkelaars vandaag of ze hun apps willen inzenden voor publicatie.

De Nederlandse lancering maakt deel uit van een internationaal project waarbij Amazon zijn appstore voor Android naar tweehonderd landen gaat uitrollen. Dat komt er voor de consument op naar dat hij, met een onhandige omweg, een Amazonapplicatie op zijn toestel moet zetten. Daarna heeft hij twee winkels om software bij te kopen: die van Google en die van Amazon.

Voor ontwikkelaars staan de deuren nu al open. Zij kunnen hun werk gaan inzenden voor opname in de schappen. Wanneer de Nederlandse shop exact live gaat, is nog niet bekend. Amazon spreekt over ‘in de komende maanden.’ In Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje ging de Appstore afgelopen zomer al live (download app).

Amazon staat zich erop voor dat ontwikkelaars meer met hun app verdienen dan bij Google. Daarnaast kunnen ze technische features gebruiken als 1-Click Purchasing. Amazons API’s voor In-App Purchasing, A/B Testing en Amazon gamingplatform GameCircle.

Voor uitgevers en winkeliers gaat zich de vraag aandienen welk platform beter is, dat van Google of Amazon. Het verschil kan worden gemaakt met de promotiemiddelen die de twee partijen aanbieden en prijssubsidies. Amazon brengt apps regelmatig goedkoper in omloop dan ze bij Google kosten.

Foto: Tama Leaver (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Edwin

Wanneer komt Amazon nu met een NL winkel?

Erwin Boogert

Dat is voor ons ook nog steeds een vraag. Zodra we daar ook meer de kleinste indicatie voor hebben, lees je dat hier.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond