Deel dit artikel
-

Amazon vernieuwt aanbod tablets, geen smartphone

Grootgrutter Amazon heeft vanavond drie op Android gebaseerde Kindle Fire-tablets aangekondigd. Die zijn sneller en zuiniger dan de voorgaande modellen.

De Kindle Fire is een van de succesvolste tablets op de Amerikaanse markt naast de iPad. Vooralsnog heeft Amazon de tablet nog niet in Europa gelanceerd, maar dat gaat veranderen. De tablet wordt verkrijgbaar in Italië, Duitsland en Engeland.

Consumenten hebben voortaan de keuze uit meer schermgroottes. Zo heeft de grootste versie van de Kindle Fire een 8,9 inch HD scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Een nog luxere versie ondersteunt LTE, oftewel de volgende generatie mobiele telefonie. Deze tablet, verkrijgbaar vanaf november, wordt geleverd met een data-abonnement van 50 dollar per jaar, inclusief een tegoed van 250 MB per maand.

Opvallend zijn de lage prijzen. De LTE-versie kost slechts 400 dollar, de Kindle Fire HD gaat voor 199 dollar over de toonbank en de goedkoopste 7-inch versie kost 159 dollar.

Amazon CEO Jeff Bezos benadrukte dat consumenten geen gadgets willen, maar diensten. De Kindle Fire moet dan ook als een dienst worden gezien, zo vertelde hij. Amazon hoopt dan ook vooral te verdienen aan de verkoop en verhuur van films en muziek.

Amazon krijgt dit najaar wel meer concurrentie. Apple lanceert naar verluidt in oktober de iPad Mini, en Microsoft komt diezelfde maand de Microsoft Surface. Ook Acer en Samsung hebben nieuwe tablets.

De smartphone van Amazon waarover The Verge speculeerde werd vanavond in elk geval niet aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond