Deel dit artikel
-

Amazon verslaat concurrenten in de cloud

Amazon heeft 28 procent van de internationale cloudmarkt in handen. Dat zegt de Synergy Research Group, die de totale markt schat op 2,25 miljard dollar.

Met zijn Amazon Web Services domineert Amazon de zogenoemde IaaS/PaaS-markt, waarbij allerlei diensten van derden in de cloud draaien. Amazon doet het veel beter dan Microsoft en Google, maar ook IBM, dat recentelijk nog SoftLayer heeft overgenomen. Samen komen ze nog niet eens in de buurt van Amazon. Microsoft beweerde dat zijn Azure divisie een miljardenbusiness is, maar het rapport van Synergy lijkt dat niet te ondersteunen.

Amazon geeft zelf geen nadere details over zijn cloudomzet, maar analisten denken dat AWS goed is voor 75 procent van de categorie ‘allerlei’. De omzet daarvan steeg het afgelopen kwartaal met 61 percent naar 892 miljoen dollar. Nederlandse bedrijven die AWS gebruiken zijn onder meer Essent, WeTransfer, Unilever en Shell.

Eind september strijkt de Amazon Web Services (AWS) Summit neer in Amsterdam. De van oorsprong Nederlandse Werner Vogels, vicepresident en Chief Technology Officer van Amazon, neemt de belangrijkste presentatie voor zijn rekening. De overige presentaties gaan onder meer over het monitoren en beschermen van data en apps in de cloud. Toegang is gratis, maar de meeste plekken zijn al vergeven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark de Kock

De Amsterdamse pagina voor de AWS summit staat niet goed gelinkt. Bij deze: http://aws.amazon.com/aws-summit-benelux-2013/amsterdam/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond