Deel dit artikel
-

Amazon vestigt nieuwe logistieke centra in Duitsland

Amazon wil blijven uitbreiden in Duitsland. Medio 2022 zullen nog acht distributiecentra worden geopend. Dit moet 3000 extra banen opleveren.

De nieuwe locaties voor logistieke centra zijn Dummerstorf (Mecklenburg-Vorpommeren), Gattendorf bei Hof (Beieren) en Helmstedt (Nedersaksen). De nieuwe distributiecentra bevinden zich in Neu-Ulm (Beieren), Friedrichsdorf en Weiterstadt (beide Hessen) en Wenden (Noordrijn-Westfalen). Daarnaast komt er een nieuw sorteercentrum in Erding bij München.

Amazon heeft momenteel 17 grote logistieke centra in het hele land en nog eens dertig logistieke hubs. Op dit moment werken er ruim 19.000 medewerkers voor het bedrijf in Duitsland.

In het nieuwe logistieke centrum van Amazon in Gera zullen in de toekomst veel meer mensen komen te werken dan aanvankelijk werd aangekondigd. De online retailer wil 2000 banen creëren in plaats van de aanvankelijk beoogde 1000 banen op de locatie.

Het logistieke centrum werd eind augustus in gebruik genomen met een kernteam van 400 medewerkers. Volgens eigen informatie heeft Amazon 130 miljoen euro geïnvesteerd in Gera.

Foto Amazon

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond