Logistics

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Logistics

‘Kosten logistiek nemen weer toe: einde van gratis thuisbezorgen’

Dit jaar nemen de kosten voor zowel de binnenlandse als buitenlandse logistiek toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse NEA-index. Die pijn gaan met name kleine en middelgrote e-commercebedrijven en retailers voelen, zo verwacht Xander Tio van eWarehousing: “Het is bijna niet meer te doen om nog gratis verzending aan te bieden”.


Belgische Unie van Zelfstandige Ondernemers: ‘Teveel werk met pakjes’

De Belgische Unie van Zelfstandige Ondernemers waarschuwt dat buurtsupers en andere handelszaken het steeds drukker krijgen met de verwerking van pakketjes, terwijl er nauwelijks een redelijke vergoeding tegenoverstaat. Zo heeft Bpost de vergoeding zelfs met twintig procent verlaagd.


Walther Ploos van Amstel (Lector HvA): ‘Goederenvervoer in de stad moet schoner en slimmer’

Wie denkt dat de pakjesbezorgers van Bol of andere webshops de oorzaak zijn van de verkeersproblemen in de stad die heeft het mis. “De grote stroom in de stad is bouwlogistiek, 40%. Horeca is 30%. Dan heb je afval, dan heel lang niks en dan winkels. De pakjes die wij als burgers bestellen is maar 4%. En pakketjes is eigenlijk het best georganiseerd”, aldus Walther Ploos van Amstel, lector city logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, tegenover Top Names. Hij onderzoekt hoe het goederenvervoer in de stad in betere banen geleid kan worden.


Meer artikelen in Logistics

Channel Logistics

Hier vind je alle informatie die je helpt bij het maken van de juiste logistieke keuzes voor je online activiteiten. Welke manier van verzenden is het meest geschikt voor jou? Wat zijn de beste momenten voor bezorging? Welke keuzes bied je klanten? Hoe verlaag je de retouren? De antwoorden vindt het hier. Zelf bijdragen aan dit Topic kan: mail bij interesse naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels