Logistics

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Logistics

Gratis verzending belangrijker dan snelle levering

Gratis verzending is voor Nederlanders belangrijker dan een snelle levering. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel. Een (te) lange levertijd is in mindere mate een afhaker: voor ruim een kwart van de online shoppers zou dit een reden zijn om ergens niet te bestellen. Daarnaast geeft twee derde van de Nederlanders aan bereid te […]


Roderick Rodenburg (Synple): ‘Strijden tegen de lege vrachtwagen’

Eén op de vier vrachtwagens rijdt leeg op de weg leeg rond. Nog eens een kwart is slechts gedeeltelijk gevuld. Daar moet een eind aan komen, meent Roderick Rodenburg, partner bij Synple. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld waarmee transporteurs onderling elkaars lege restcapaciteit kunnen benutten. Klinkt simpel, maar is in de praktijk tamelijk ingewikkeld. Het hele transporttraject is namelijk verdeeld over veel schakels, zegt Rodenburg bij Top Names.


FNV claimt doorbraak met pakketsorteerders PostNL

FNV heeft met uitzendbureau In Person een akkoord bereikt over de gelijke beloning van ruim 400 pakketsorteerders die werken voor PostNL in Amersfoort, Dordrecht, Goes en Waddinxveen. Per 1 juli krijgen de uitzendkrachten gelijk loon voor gelijk werk, en alle 120 FNV-leden krijgen een volledige nabetaling voor hun gemiste loon.


Meer artikelen in Logistics

Channel Logistics

Hier vind je alle informatie die je helpt bij het maken van de juiste logistieke keuzes voor je online activiteiten. Welke manier van verzenden is het meest geschikt voor jou? Wat zijn de beste momenten voor bezorging? Welke keuzes bied je klanten? Hoe verlaag je de retouren? De antwoorden vindt het hier. Zelf bijdragen aan dit Topic kan: mail bij interesse naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels