Deel dit artikel
-

Amazon zoekt kantoor in Amsterdam

Amazon wil zijn aanwezigheid in Nederland uitbreiden en is in gesprek om een pand te betrekken bij het station Amsterdam Amstel.

Dat schrijft dagblad Het Parool op basis van informatie van projectontwikkelaar Cairn. Die gaat over de herontwikkeling van de locatie (locatie).

In datzelfde pand, The Cloud gedoopt, wil Uber zich vestigen.De Cairn laat vallen dat Amazon overweegt om de bovenste verdieping te betrekken. Om welke tak van Amazon het gaat, is niet bekend. De afdeling Web Services zit al in Den Haag. Een locatie in Amsterdam zou erop wijzen dat Amazon zich duidelijker op de markt, vermoedelijk ook de consument, wil manifesteren.

De site Amazon.nl verkoopt enkel digitale boeken en e-readers, maar Amazon.de werd afgelopen zomer al naar het Nederlands vertaald om het publieke uit de lage landen te lokken. Een volgende stap kan zijn dat het assortiment van de .nl-site aanzienlijk wordt opgeschroefd.

In het voorjaar van 2016 klonk ook het gerucht dat Amazon bouwgrond in Nederland zou zoeken.

Deel dit bericht

4 Reacties

Zorgbeurs - Zorgbeurs.nl

Ben benieuwd hoe Coolblue en bol.com hierop gaan reageren, maar ik juich concurrentie wel toe. Persoonlijk denk ik niet dat qua service Amazon Coolblue kan overtreffen (beide uit persoonlijke ervaring). Maar bol.com is wellicht niet onderscheidend genoeg om tegen dit geweld in te gaan.

evert vandijk - prive

ik heb bij kolegaas van jullie in duitsland een product gezien dat ik graag wil hebben een dr j shadow echo maar de betaling lukt niet ze kunnen het apparaat toch opsturen naar amsterdam en dan kan ik het hier kopen met ideal

groetjes

Rob van de Graaff - bedenker nieuw massa woonproduct

Een vraag of dit een mogelijke in Nederland uitrolbaar is.
Omdat er een groot tekort is aan betaalbare woningen voor lage en middeninkomens werd een nieuw woon/maak en financieringsconcept bedacht dat in massa, analoog aan het Henry Ford principe, bij zijn opzet tot massaficatie van auto’s, ook in Nederland realiseerbaar is .
Dit totaal concept met wél grote inspraak van de woonconsument is gebaseerd op prefabricatie en niet starre standaardisatie van modulaire bouwdelen met behoud van veelvormige uiterlijke variatie.

Ad

Amazon blijf alsjeblieft weg uit NL, ga de boel maar ergens anders verzieken.

En wat een reacties hier op dit artikel zeg; paar losgeslagen gekkies die wat tijd op de computer mochten doorbrengen in de recrearie ruimte van het gekkehuis???

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond