Deel dit artikel
-

American Express stapt in bij iZettle

Na MasterCard stapt nu ook American Express in als investeerder bij mobielbetaalbedrijf iZettle.

De investering maakt deel uit van de tweede financieringsronde die iZettle in juni doorliep. Daarbij werd 25 miljoen euro opgehaald door het Zweedse bedrijf. Hoeveel geld American Express inlegt, is niet bekendgemaakt.

De deelname van de creditcardmaatschappijen kan behalve als een financiële ook als een strategische participatie worden gezien. De distributienetwerken van MasterCard en American Express kunnen de Zweden helpen bij de versnelling van hun Europese expansie, want die vlot nog niet.

iZettle is een bedrijf dat een kastje met software maakt dat mobieltjes en tablets omvormt in draagbare kassa’s. Dat kan interessant zijn voor ambulante ondernemers als moderne straatventers, taxi’s of voor kleine salons en andere winkeltjes voor wie de aanschaf van een professioneel kassasysteem nog te duur is. iZettle vangt een commissie per transactie.

Volgend jaar komt in Nederland uit de stal van PayPal een vergelijkbaar systeem op de markt onder de naam PayPal Here. Afgelopen zomer ging het systeem Payleven hier al van start, zij het op beperkte schaal. Het bedrijf van Rocket Internet is de lokale markt nog aan het verkennen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond