Deel dit artikel
-

Barnes & Noble opent online videowinkel

Grenzen vervagen, ook bij de bekende boekenretailer Barnes & Noble, die in navolging van Amazon nu ook maar een videowinkel opent. Dat onder de naam Nook Video.

Films en tv-series van bekende studio’s als HBO, Sony en Warner Brothers, kunnen worden gehuurd of gekocht. Ook kunnen digitale kopieën van Blu-ray films in de cloud worden gezet, waarna zij op meerdere platforms kunnen worden afgespeeld.

Barnes & Noble is een van de weinig overgebleven boekketens in de VS met een groot aantal (doorgaans zeer grote) fysieke vestigingen in vrijwel alle staten. De laatste jaren ontwikkelt het bedrijf ook digitale diensten onder de noemer Nook Store. Ook heeft het bedrijf tablets gelanceerd.

Onlangs heeft Microsoft een belang in deze divisie genomen en binnenkort worden dus meer diensten gelanceerd. De nog te lanceren streamingdienst kent geen abonnementsmodel.

Volgens de NDP Group stellen zogenoemde iVOD-diensten zoals Nook Video nog maar weinig voor. De Video on Demand-markt wordt volledig gedomineerd door kabelmaatschappijen en in mindere mate door telco’s. Ook Apple iTunes heeft met acht procent marktaandeel een zeer bescheiden plaats. Kabelaar Comcast daarentegen heeft 23 procent van de (Amerikaanse) markt in handen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond