Deel dit artikel
-

Amerikaanse Ministerie van Handel op de vingers getikt voor blokkade TikTok

Pogingen van het Amerikaanse Ministerie van Handel om video-app TikTok beperkingen op te leggen zijn maandag wederom mislukt.

Het ministerie wilde TikTok niet langer uitstel verlenen voor besprekingen met Walmart en Oracle. Deze beide bedrijven zouden de Amerikaanse activiteiten van TikTok moeten overnemen, anders zou de app van TikTok niet langer aan Amerikaanse gebruikers mogen worden aangeboden. De deadline was 27 november.

Die besprekingen wilden al niet vlotten, omdat de Chinese eigenaar van TikTok ByteDance nog geen toestemming heeft voor verkoop van de Chinese overheid.

Rechter Carl Nichols uit Washington, vorig jaar nog door president Trump benoemd, heeft het ministerie op de vingers getikt. Het ministerie zou niet over de juiste wettelijke bevoegdheden beschikken om een verbod op te leggen en handelde in zijn ogen op een willekeurige en grillige manier door geen alternatieven aan te dragen.

De VS besliste enige tijd geleden dat TikTok een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid, zonder concrete bewijzen daarvoor te leveren.

Het lijkt er sterk op dat het dossier binnenkort wordt overgedragen aan de regering Biden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond