Deel dit artikel
-

TikTok wil uitsluitsel regering Trump over Amerikaanse ban

Wel verkopen aan Oracle, Walmart en investeerders of niet? Het Chinese moederbedrijf van TikTok, Bytedance, heeft geen flauw idee. De regering Trump laat al weken niets van zich horen. Bytedance probeert het via de rechter.

De vraag aan de rechter is of TikTok dertig dagen extra tijd kan krijgen (PDF) om de met Amerika overeengekomen nieuwe constellatie op te tuigen. De wil is er, de plannen ook, maar de andere partijen komen niet in actie.

Het idee is, dat Bytedance zijn Amerikaanse activiteiten afsplitst. Oracle, Walmart en zittende Amerikaanse investeerders zouden dat overnemen. Door de populaire app uit het domein van de Chinese eigenaar te trekken, en daarmee de spiedende ogen van diens overheid, wil de regering Trump potentiële afluisterpraktijken blokkeren. De aparte entiteit zou data en contentmoderatie van Amerikaanse gebruikers beheren.

Op het moment dat president Trump de zogeheten Divestment Order tekende, moest Bytedances afsplitsing binnen een bepaalde termijn zijn afgerond. Die termijn loop vandaag af. De Chinezen vragen de rechter een maand extra voor de financiële afhandeling.

Photo by Andrew Kondrakov on Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond