Deel dit artikel
-

Amsterdam investeert in innovatie en ondernemerschap

Amsterdamse kennisinstellingen en de gemeente investeren fors in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis en technologie voor maatschappelijke en economische toepassingen.

Valorisatiecentrum IXA (een samenwerking van UvA, AMC, VU, VUmc en HvA) en onderzoeksinstituten AMOLF en NIKHEF zetten met steun van de gemeente Amsterdam een nieuw actieprogramma op IXAnext, Talent voor Innovatie.

Samen zetten ze zich in om het benutten en verspreiden van kennis in de regio te vergroten. Dit gebeurt onder andere in de vorm van Innovatielabs, die intensievere samenwerking met het bedrijfsleven mogelijk zal maken, en door uitbreiding van de ondersteuning aan startups en spin-offs.

Via deze innovatielabs stellen universiteiten labruimte, wetenschappelijke begeleiding en onderzoeksfaciliteiten beschikbaar waardoor bedrijven toegang krijgen tot de nieuwste wetenschappelijke expertise. Hiermee wordt het voor kleinere ondernemers en MKB-bedrijven aantrekkelijk om ook kortlopende onderzoeken te laten uitvoeren. IXA krijgt nu al veel aanvragen vanuit het bedrijfsleven, zo heeft Tata Steel al interesse getoond. Een eerste innovatielab zal zich richten op fysica.

Met het programma ‘Talent voor innovatie’ investeren de kennisinstellingen en de gemeente Amsterdam de komende vijf jaar ca. 38 miljoen euro in valorisatie. Het grootste deel van dit bedrag wordt door de instellingen zelf ingebracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond