Deel dit artikel
-

Amsterdams Scala voor 87 miljoen naar Epicor

Het Amerikaanse Epicor Software neemt voor 87 miljoen dollar het Amsterdamse Scala Business Solutions over, dat leverancier is van erp-software.

Scala is opgericht in 1997 en is gespecialiseerd in erp-software (electronic resources planning), een methode om de logistiek binnen een bedrijf te verbeteren. Paradepaarde is het product Iscala , een pakket bestaande uit oplossingen voor erp, crm (customer relationship management) en scm (supply chain management). Sinds 1998 heeft Scala een notering aan de beurs (Euronext), het bedrijf telt zeshonderd medewerkers verspreid over 25 kantoren wereldwijd.

De resultaten bij Scala staan onder druk. Het bedrijf behaalde in de eerste negen maanden van het jaar een omzet van 49,1 miljoen dollar, tegenover 53 miljoen dollar in dezelfde perode vorig jaar. Was er vorig jaar nog een nettowinst van ruim 3 miljoen euro, dit jaar is er een verlies in de eerste drie kwartalen van 9,5 miljoen dollar.

Epicor Software betaalt 41,7 miljoen dollar in contanten voor Scala, het resterende deel wordt gefinancierd met de uitgifte van 4,1 miljoen nieuwe aandelen. De totale waarde van de overname bedraagt daarmee 87 miljoen dollar. Het gecombineerde bedrijf heeft 20 duizend klanten en een jaarlijkse omzet van 250 miljoen dollar.

De overname past in de toenemde consolidatie binnen de markt voor de markt voor crm- en erp-applicaties. Eerder al nam Siebel het bedrijf UpShot over en kocht PeopleSoft JD Edwards. Volgens Epicor ontstaat door de samenvoeging met Scala Business Solutions de "grootste onafhankelijke fabrikant die zich met erp-, crm- en scm-applicaties op basis van Microsoft's .Net richt op de midzakelijke markt". Epicor verwacht dat het met Scala een sterkere positie krijgt op markten in Europa, Scandinavië, Rusland en China.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond