Deel dit artikel
-

Analist: Netflix piekt op 1,5 miljoen abo’s Nederland

Het aantal abonnees in Nederland gaat volgend jaar over de grens van de 1 miljoen heen. Een slimme rekensom van een financieel analist laat zien dat de videodienst over vijf jaar piekt met anderhalf miljoen abonnees. Veel meer zit er hier niet in.

Nederland is volgens Edward Hoofnagle een van de twee dozijn belangrijke landen voor Netflix. Deze landen buiten Amerika, waaronder Japan, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Rusland, hebben de voldoende inwoners en breedbandpenetratie om de groei van de online videotheek te kunnen dragen.

Op Seekingalpha rekent hij voor dat het bedrijf in Nederland dit jaar eindigt met 940.000 abonnees. Het jaar 2016 wordt het eerste jaar waarin meer dan een miljoen huishoudend bijna een tientje per maand betalen om onbeperkt te grasduinen en snoepen uit het video-aabod.

Volgens Hoofnagles rekensom heeft Netflix over vijf jaar, in 2020, iets meer dan anderhalf miljoen abonnees. Daarmee lijkt de grootste groei er hier ook wel uit te zijn. Althans, bij het huidige verdienmodel.

Netflix’ doel is om over een aantal jaar in alle landen ter wereld actief te zijn. Die internationale expansie is ook nodig om de honger naar resultaat van gulzige beleggers te stillen. Het aandeel steeg op de beurs afgelopen jaar met vijftig procent tot 657 dollar.

Foto: Shardayyy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond