Deel dit artikel
-

ANP neemt Internet Persbureau over

Persbureau ANP neemt het internet persbureau IPB over van de Ilse Media Groep. ANP zal de merknaam gebruiken als platform voor content syndicatie. De redactie van IPB gaat niet mee naar de nieuwe eigenaar.

Het IPB levert redactionele inhoud voor een aantal grote websites, waaronder Intermediair, Nu.nl, Zonnet, Soneraplaza, Talkline en Ilse. Volgens Bert Wiggers, directeur van Ilse Media, sloot het IPB niet langer aan bij de kernactiviteiten van Nu.nl, de andere nieuwsdienst van Ilse. "Bij Nu.nl gaat het toch meer om consumenteninformatie en aantallen pageviews. Er was weinig plaats meer voor de verkoop van business-to-business informatie." Binnen Ilse Media deelde Nu.nl een negen-koppige redactie met het IPB. Er gaan geen redacteurs mee naar de nieuwe eigenaar.

Het ANP, dat volgens Wiggers een "marktconform" bedrag neertelt voor het IPB, is beter in staat om vorm te geven aan de nieuwsdienst. Het IPB is het belangrijkste instrument om een grote speler te worden op het gebied van content syndicatie, de doorverkoop van nieuws. Het ANP kon tot dusver niet een de groeiende vraag naar dit product voldoen. Het gaat daarbij om onderwerpen als lifestyle, autonieuws, entertainment en horoscopen. Het ANP zal deze informatie nu verzamelen en distribueren onder de merknaam IPB.

IPB is in 1999 ontstaan uit een samenvoeging van verschillende gespecialiseerde website-redacties. De initiatiefnemers waren Sacha Prins en Kees Zeegers (de latere oprichters van Virtual Industries) en Merien ten Houten, oprichter van Ilse.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond