Deel dit artikel
-

ANWB begint online taxatiedienst voor auto’s

De ANWB begint een nieuw initiatief waarbij auto-eigenaren online hun auto kunnen laten taxeren. De ANWB Autoverkoopservice is zowel voor leden als niet-leden.

Op de site van de ANWB Autoverkoopservice moet de auto-eigenaar minimaal zes foto’s uploaden en andere informatie over de auto invoeren. Daarop krijgt de eigenaar een waarde-indicatie. Een officieel taxatierapport kost vervolgens 25 euro voor leden en 42 euro voor niet-leden, die daarmee meteen lid worden van de ANWB.

Over de prijs in het taxatierapport kan niet worden onderhandeld. Wel kan de eigenaar de auto vervolgens inleveren, waarna het vastgestelde bedrag binnen een werkdag op de rekening van de eigenaar wordt bijgeschreven. Of de eigenaar kan met het taxatierapport de auto ergens anders verkopen.

Er zijn wel wat voorwaarden aan de dienst verbonden. Zo geldt de taxatieservice enkel voor auto’s die vanaf 1995 zijn geregistreerd. Ook mogen de auto’s niet meer dan 3.500 kilo wegen en mogen het geen geïmporteerde auto’s zijn.

Het initiatief van de ANWB kent concurrentie van een sites als Ikwilvanmijnautoaf.nl. Bij deze site is de taxatie gratis en gelden de eerdere genoemde beperkingen die de ANWB-dienst kent niet.

ANWB is het initiatief gestart in samenwerking met het NederlandsVoertuigCentrum.nl.

Deel dit bericht

2 Reacties

henri kiel

een slechte zaak, gratis taxatie levert 8200 op bij anwb. Nabetaling is de taxatie slechts 3300,- een onbegrijpelijk verschil

R. Neeteson

De ANWB rekent gewoon naar zich toe dat is wel duidelijk. Wat een lachertje! Gelukkig zijn er andere wegen om je auto wel goed te verkopen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond