Deel dit artikel
-

AOL start Nederlandse site

America OnLine (AOL), de grootste provider van Amerika, is dinsdag een Nederlande site gestart. AOL.nl biedt onder meer onbeperkte foto-opslag, instant messaging, e-mail en Nederlands nieuws. Met de site wil AOL zijn advertentiebereik in Europa vergroten.

AOL heeft ook sites in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Het bedrijf claimt het derde advertentienetwerk ter wereld te zijn. "AOL verschuift zijn focus van aanbieden van internettoegang als Internet Service Provider naar het leveren van gratis content. Ons advertentienetwerk heeft een bepaalde grootte bereikt waardoor hogere winstmarges te behalen zijn met advertenties," zegt Philip Rowley, CEO van AOL Europe.

De fotodienst AOL Pictures op de Nederlandse site biedt ongelimiteerde opslagruimte. Ook kunnen gebruikers online foto's bewerken zoals het aanpassen van kleuren en constract, het wegwerken van rode ogen of het bijsnijden van formaten. De e-maildienst heeft een gratis opslagcapaciteit van 2 gigabyte. Het chatprogramma AIM heeft wereldwijd 67 miljoen gebruikers. Volgens Bram Sniekers, technisch manager in Nederland, worden de AOL-diensten in totaal al door meer dan 200 miljoen AOL-leden wereldwijd gebruikt.

De nieuwsberichten op AOL.nl worden geleverd door het persbureau Novum uit Amsterdam. AOL kondigt aan de komende maanden nieuwe diensten op de Nederlandse site aan te bieden. In Duitsland heeft AOL bijvoorbeeld al een videosite, een eigen webbrowser en beveiligingssoftware. In Nederland valt provider Compuserve ook onder AOL.

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Rod

wie gaat de exploitatie doen? Begint AOL hier een eigen salesforce? Advertising.com!? Hoe zit het nou Tradedoubler? Wel/geen deal? Any inside information?

Vincent

Als oud-AOL/Compuserve werknemer (2000 – 2002) heb ik zo af en toe nog contact met degenen die zijn overgebleven na de 'reorganisatie' (waarbij 63 van de 70 werknemers moesten vertrekken).Het enige dat ik weet, is dat de exploitatie op dit moment word verzorgt door het Europese hoofdkantoor van AOL in Londen.

Martijn

Met welke zoekmachine data werkt de AOL site? Want het aanmelden van een website is niet mogelijk, zoals bijv. bij Google of Yahoo. 

Vincent

Voor zover ik weet loopt alles via AOL UK, en kun je je verzoek richten tot:Chris HumphreyTelefoon: +44 20 7348 8764E-mail: ChrisHumphreyEU@aol.com Zoeken doen ze via Google.

MacPaul

Compuserve is in Nederland nooit echt populair geweest. AOL kent ook bijna niemand in Nederland en in o.a. Duitsland trekt AOL zich meen ik mij te herinneren zelfs al weer terug. En ik zie niets nieuws aan de Nederlandse AOL website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond