Deel dit artikel
-

Online videosollicitaties beoordelen kan nu ook met app

Het Haagse bedrijf Cammio heeft een app voor online videosolliciteren uitgebracht, niet zozeer voor potentiële kandidaten, maar voor wervers die de sollicitaties moeten beoordelen.

Cammio levert al langer software voor online videosollicitaties, waarbij kandidaten kunnen reageren op vacatures. Door op een videolink onderaan een vacature te klikken, krijgt de kandidaat een filmpje te zien waarin een aantal vragen wordt gesteld. Vervolgens kan hij of zij zelf een videoboodschap opnemen waarin de vragen worden beantwoord. De software vervangt persoonlijke gesprekken niet, maar helpt bij de selectie van kandidaten. Overigens kunnen desgewenst ook livegesprekken worden gevoerd.

Cammio heeft zo’n dertig klanten in Nederland, waaronder werving en selectiebureaus en ondernemingen AFAS, audiospecialist SONOS en het UWV. “We hebben ook klanten in Duitsland, België en Engeland”, zegt commercieel manager Jeroen van Driel. Daarnaast start men een netwerk van resellers in Azië op.

Het verzoek om mobiele oplossingen kwam vooral van klanten zelf, zegt Van Driel. Afgeronde video-interviews binnen Cammio zijn dan nu ook op de smartphone beschikbaar en kunnen direct worden bekeken, beoordeeld en gedeeld. Gebruikers loggen in met hun bestaande gegevens en hebben direct toegang tot alle interviews binnen hun Cammio-account.

De app is momenteel alleen beschikbaar op het Apple iOS-platform. Introductie van een Android-app is gepland voor het tweede kwartaal van 2013.

Deel dit bericht

2 Reacties

Danny

Interessante ontwikkeling de videosollicitatie. Ik verbaas me er al jaren over dat je kandidaten kan selecteren op zo weinig informatie als alleen een CV en een ‘weinig zeggende’ brief.

De app ziet er goed uit en het is mooi om te zien dat de ontwikkeling in deze branche zo snel gaat, aangezien het op het eerste gezicht niet de meest innovatieve branche is.

ICT

Best wel een leuk idee, alleen mis ik de benaming van de nieuwe applicatie in dit artiekel. Ook op de website van Cammio komt dat niet duidelijk naar voren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond