Deel dit artikel
-

App maakt taxicentrale overbodig

De grootste taxicentrale van het land heeft nu ook al een app. Taxi Centrale Amsterdam is meteen present op iPhone en Android.

Met de gratis applicatie van TCA kan iedereen een taxi bestellen, reserveren of vooraf prijsinformatie opvragen. Telefonisch contact met de taxicentrale is niet meer nodig. Op basis van automatische locatiebepaling (gps) wordt de dichtstbijzijnde beschikbare taxi op de hoogte gesteld. De klant kan vervolgens de taxi via gps volgen, waarbij de verwachte aankomsttijd real time wordt weergegeven.

Een belangrijke functie binnen de applicatie is het beoordelingssysteem. Hiermee kan een klant na afloop van de rit een beoordeling geven en een reactie achterlaten. Richard van der Veen, directeur TCA, hoopt dat door het beoordelingssysteem een transparant beeld ontstaat over haar diensten.

Omdat deze applicatie is gemaakt in samenwerking met tientallen taxibedrijven in Europa, kan hij ook automatisch overschakelen op een taxibedrijf elders in Europa. Hierdoor zijn ook ruim 40.000 taxi’s over heel Europa te bestellen. Deelnemende steden zijn onder andere Berlijn, Antwerpen, Wenen, Brussel, Kopenhagen, Zurich, Praag, Frankfurt en Lyon.

Deel dit bericht

5 Reacties

Eelco van Wijk (PayPal)

Mooie app! Goede volgende stap zou zijn het toevoegen van mobiele betalingen, zodat je geen cash nodig hebt. Minder cash = veiliger voor chauffeur, en prettiger voor klant.

Hedwig Wassing

Met optie om fooi toe te voegen 😉

JC

Zou wel handig zijn om een link te plaatsen naar de app, maar dat lijkt me logisch…

Marco

Ik maak regelmatig gebruik van een taxi in Amsterdam! Ik vind de app echt superhandig!

De link naar de pagina!

http://www.tca-app.nl/

Ruurd van der Weide

Goed idee! Ben benieuwd wat gaat gebeuren als my Taxi naar Nederland komt. Zij hebben net >10 miljoen financiering van o.a. Mercedes binnen gehaald en willen graag internationaal expanderen. http://bit.ly/x4zXLB

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond