Deel dit artikel
-

Apparatenmarkt volledig verzadigd

Tot 2018 worden er minder apparaten verscheept, zowel smartphones als pc’s. Dat verwacht Gartner. Het onderzoeksbureau houdt rekening met een daling van 3 procent.

Vorig jaar was er al sprake van een daling van 0,75 procent, dit jaar gaat het volgens Gartner om 1,6 procent. De enige groei geldt voor zogenoemde premium ultramobiles, waaronder bijvoorbeeld de MacBook Air wordt verstaan.

De neergang van de markt is geen verrassing. De smartphonemarkt is verzadigd, terwijl de verkopen van pc’s en tablets al langer teruglopen. Wel verwacht Gartner positieve resultaten van de iPhone die volgend jaar verschijnt. Dat toestel krijgt naar verluidt een heel nieuw ontwerp.

Gisteren publiceerde Gartner de cijfers voor het derde kwartaal van 2016. Daarin leveren alle pc-fabrikanten in. Er werden 5,7 procent minder pc’s naar winkels verscheept, in totaal waren dat er 68,9 miljoen. Ook Apple leverde fors in, alleen HP en Dell zagen lichte groei.

Dit bericht is 38 keer gedeeld

1 Reactie

bert

Goed plaatje, de horecaficatie van Nederland gaat lekker door. Koffietentjes, broodjestentjes, die staan massaal klaar om de gelddrain door Samsung en Apple die nu opdroogt om te zetten naar een meer blijvende en gezonde binnenlandse geldcirculatie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond