Deel dit artikel
-

Apple: 18 procent van de iPhones wordt gehackt

Apple schat dat 250.000 van de nu 1,4 miljoen verkochte iPhones gehackt is. Toesteleigenaren bellen, door een technische ingreep, met een andere mobiele aanbieder dan de voorgeselecteerde.

Dat zei operationeel directeur Timothy Cook van Apple tijdens een telefoongesprek met analisten. Hij gaf toelichting op de gisterenavond gepresenteerde cijfers over het vierde financiële kwartaal.

Achttien procent van de kopers van een Apple iPhone, zo schat Cook, hackte het besturingssysteem in de telefoon. In Amerika is AT&T de enige netwerkaanbieder die als wederverkoper optreedt. Amerikanen die, bijvoorbeeld, via T-Mobile willen bellen hacken daarom hun telefoon. Particuliere programmeurs maken de hacks, Apple probeert hen tevergeefs te blokkeren.

In de afgelopen 3 maanden gingen er in Amerika 1,1 miljoen iPhones over de toonbank. Het toetsel kwam eind juni 2007 op de markt. Rond de jaarwisseling zal het apparaat ook in Duitsland, Engeland en Frankrijk beschikbaar zijn. De rest van Europa volgt waarschijnlijk in de loop van 2008.

Apple boekte in het kwartaal tot 29 september een omzet van 6,2 miljard dollar en een nettowinst van 904 miljoen dollar. Vergeleken met vorig jaar groeide de winst met 67 procent.

Het aandeel Apple steeg nabeurs nog met 7 procent tot 186,35 dollar.

De iPhone levert vooralsnog een marginale bijdrage aan Apples omzet: 118 miljoen dollar. Het meeste verdient het bedrijf met de verkoop van computers: 3,1 miljard. Er gingen 2,2 miljoen Mac-computers over de toonbank. Dat is een groei van 34 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is een twee keer snellere groei dan de gemiddelde pc-markt die overwegend op Microsoft Windows is gebaseerd.

Apple verkochte 17 procent meer iPods vergeleken met vorig jaar. Eind september stond de kwartaalteller op 10,2 miljoen.

Het bedrijf verwacht dat het eind 2008 in totaal 10 miljoen iPhones zal hebben verkocht.

Over het hele financiele boekjaar 2007 boekte Apple een omzet van 24 miljard dollar en een nettowinst van 3,5 miljard dollar. Het heeft 15,4 miljard dollar aan contanten beschikbaar, twee miljard meer dan Google, en geen schulden in de boeken.

Deel dit bericht

3 Reacties

frietje

En nog eens 30% wil de iPhone ook open hebben maar durft de hack niet aan uit vrees dat de telefoon onbruikbaar wordt. Oftewel de helft van alle kopers wil gewoon een open telefoon. Lijkt me een duidelijk signaal naar Apple. Overigens weet ik al van 9 relaties die in Nederland een gehackte iPhone hebben, niet omdat ik het ze vroeg maar omdat ik ze er mee zag, of dat ze het me spontaan vertelden. Ik kan er niet op wachten 🙂

Peter de vries

Waar kan ik nu het beste naartoe om de telefoon te laten hacken? Ik heb er vorige week een gekocht in de US (versie met software 1.1). ik hoorde ook dat bij de Apple shop in Amsterdam dit ook gedaan kan worden?

Sjoerd

Bij ons lopen er ongeveer 30 collega's met een iPhone. Ik zelf ook sinds vorige week. Briljant ding, wil hem echt niet meer missen. Vanzelfsprekend zijn ze allemaal gekraakt. Kraken kost wel wat tijd, je bent al snel langer dan een uur bezig.Ik bel ermee via KPN. Ik heb de 1.1.1 versie gekraakt met alle functionaliteit die de ongekraakte gebruiker ook heeft, inclusief Youtube, bleutooth en wifistore. Ook de woordenboek-hack kan ik iedereen aanraden omdat anders alle woorden in het Engels gegokt worden. Het toestel dat hier in NL verkocht gaat worden in 2008 zal identiek zijn aan het US model, dus geen UMTS net als de UK en FR versies. Verwachte verkoopprijs in NL is 450 euro en zonder crack ook de telco kosten. Een US versie kost nu tussen de 300 en 325 euro door de zwakke dollar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond