Deel dit artikel
-

Apple in 2021: minileds, iMacs en Apple TV voor gamers

2020 was een belangrijk jaar voor Apple, waarin het toch tamelijk onverwacht zijn eerst eigen chip lanceerde. En nog geen half jaar later lagen de eerste MacBooks en MacMini’s met deze M1 chip al in de winkel.

Het was ook het jaar waarin Apple zijn eerste 5G iPhones lanceerde en bekend werd dat het bedrijf toch weer is gaan werken aan een elektrische auto die overigens pas over enkele jaren het levenslicht zal zien.

2021 wordt vermoedelijk een minder spectaculair jaar voor het Amerikaanse bedrijf, al worden wel flink wat nieuwe producten verwacht.

Volgens Taiwanese DigiTimes, dat warme banden onderhoudt met Apples toeleveringsketen, wordt het allereerste Apple product van het nieuwe jaar een nieuwe iPad Pro. De 12,9 inch versie krijgt een zogeheten miniledscherm. Minileds leveren een groter contrast en de helderheid zou fijnmaziger geregeld kunnen worden.

iMacs met de M1 chip laten vermoedelijk niet lang meer op zich wachten, waarmee de volledige (consumenten) Mac lineup is voorzien van deze chip. De nieuwe iMacs zouden voor het eerst in lange tijd een nieuw ontwerp krijgen, met dunnere randen.

Na de Apple Watch SE komen naar verluidt betaalbare AirPods SE op de markt zonder extra’s als surround sound. Dat past in de lijn van betaalbare varianten van Apples doorgaans prijzige producten.

Een nieuwe Apple TV werd vorig jaar al verwacht, maar volgens diverse bronnen wordt de mediaspeler in de loop van de eerste jaarhelft verwacht. Het aanstaande model heeft een vernieuwde afstandsbediening en en is gericht op gamers. Ook zit er een krachtiger processor in, mogelijk de A14.

Apple bracht in 2017 alweer de laatste Apple TV 4K uit, met als grootste verbetering ondersteuning voor 4K-beelden en HDR-content.

Ook zou nu dan toch eindelijk de AirTag beschikbaar moeten komen, een terugzoekaccessoire die je aan allerlei spullen kunt hangen. Insiders houden rekening met een aankondiging in maart.

Enkele van de iPhone 13-modellen die Apple in het najaar lanceert, en dan met name de Pro versies, krijgen naar verluidt een energiezuinig LTPO-scherm. Dit opent de mogelijkheden voor 120Hz-weergave voor vloeiende bewegingen. Ook maakt LTPO-technologie een always on-scherm mogelijk, dankzij de langere batterijduur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond