Deel dit artikel
-

Apple verkoopt weer record aantal iPhones

Apple heeft in het afgelopen kwartaal 33,8 miljoen iPhones verkocht, voor het septemberkwartaal een absoluut record. Daarnaast gingen er 14,1 miljoen iPads over de toonbank, iets beter dan de 14 miljoen iPads van een jaar geleden. Alleen de Macs bleven achter, geen 4,9 miljoen, maar 4,6 miljoen stuks.

De omzet van het fiscale vierde kwartaal van 2013 kwam uit op 37,5 miljard dollar en de nettowinst eindigde op 7,5 miljard dollar, ook beter dan analisten hadden verwacht. Het was daarmee zelfs een van de betere kwartalen van de afgelopen jaren. Wel waren de eerste twee kwartalen van dit jaar beter, met resp. 54,5 en 43,6 miljoen dollar omzet. Apple kon nog voor het afgelopen kwartaal nog net een deel van de verkopen van de iPhone 4S meenemen.

De winst was overigens wel iets minder dan de 8,2 miljard in dezelfde periode een jaar geleden. Apple zelf was niet ontevreden, ook niet over de Mac-verkopen. De pc-markt als geheel daalde namelijk tien procent.

Voor het komende kwartaal houdt Apple rekening met een omzet van tussen de 55 en 58 miljard dollar en een brutomarge van tussen 36,5 en 37,5 procent. Dan ook worden de verkopen van de nieuwe iPads meegerekend.

De iTunes dienst bracht vijftien miljard dollar op, en de winst per Apple Store ging naar vijftig miljoen per winkel. In totaal trokken die vierhonderd miljoen bezoekers. Apple gaat dertig nieuwe winkels openen, twee buiten de VS. Met name China en Japan zijn steeds belangrijkere markten voor Apple. De omzet in Japan groeide vijftig procent vorig jaar, die in China zes procent.

Tijden de telefonische toelichting maakte Apple bekend dat het vijftien strategische acquisities heeft gepleegd, een elke drie tot vier weken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond