Deel dit artikel
-

Apple en Google investeren zwaar in VR

Apple en Google hebben allebei grootste plannen met virtual reality. Google heeft zijn designteam met VR specialisten versterkt. Volgens The Financial Times heeft Apple zelfs een geheim team met honderden medewerkers, van wie een groot deel is overgelopen van Microsofts Hololens divisie.

Half januari werd al bekend dat Google een aparte divisie zou oprichten voor de ontwikkeling van virtual reality. Die afdeling staat onder leiding van Clay Bavor, die tot voor kort de ontwikkeling van Gmail, Google Docs, Google Drive en Cardboard aanstuurde.

Die Cardboard, een kartonnen bril die met een smartphone erin VR-beelden kan tonen, was tot dusverre het enige tastbare bewijs dat Google iets met VR wilde. Afgelopen week werd bekend dat Google er 5 miljoen van had geleverd. Ook zijn 25 miljoen VR-apps voor Android gedownload.

Apple heeft Doug Bowman in dienst genomen, die bij Virginia Tech verbonden is aan het Centrum voor Interactie Mens-Computer. Tot voor kort onderzocht hij mogelijkheden voor de Microsoft Hololens.

Volgens de geruchten is Apple al maanden aan het experimenteren met prototypes van VR brillen. De meest recente aanwinst van Apple is naar verluidt Flyby Media, een bedrijf dat tot voor kort met Google werkte aan 3D software in Project Tango.

De investeringen zijn niet zonder risico. De concurrentie in de markt voor VR-brillen is met spelers als Samsung, HTC, Sony en Facebook nu al hevig, terwijl nog lang niet is bewezen dat de consument er warm voor zal lopen.

Dit bericht is 57 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond