Deel dit artikel
-

‘VR zal nooit als The Matrix worden’

Oculus, het bedrijf achter de VR-bril Oculus Rift, werkt aan technieken om reuk en gevoel virtueel te maken. Dat vertelde oprichter Palmer Luckey op Web Summit in Dublin. “We zijn er nog lang niet, maar in de toekomst kun je werelden beleven zoals je ze in het echt ook beleeft.”

Luckey denkt dat VR over enkele jaren breed omarmd wordt. “Iedereen zal ermee te maken krijgen, het is ook de manier om ervaringen op te doen zonder veel geld uit te geven. Velen zeggen: je kunt Parijs niet virtueel beleven, maar dat is helemaal niet relevant. Velen rijden ook niet in een Ferrari, maar zijn al blij met een mindere auto.”

Oculus werd in 2014 door Facebook ingelijfd voor 2 miljard dollar, omgerekend 1,45 miljard euro. Volgens Luckey was CEO Mark Zuckerberg ‘een van de velen’ die een demo kregen. “Het was eigenlijk helemaal geen bijzonder moment. De gesprekken gingen ook helemaal niet over een overname, dat kwam later. Ook nu nog hebben we als Oculus weinig met Mark te maken. In de praktijk stuurt hij ons niet aan.”

Op de vraag wat hem toch elke keer enthousiast maakt, antwoordde Luckey: “VR staat voor mij op het niveau van ruimtereizen en vliegende schotels, het is pure science fiction, ook al besef ik ook wel dat het nooit als The Matrix of Snow Crash worden.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond