Deel dit artikel
-

Apple investeert miljard dollar in Chinese Uber-concurrent

Apple investeert een miljard dollar in Didi Chuxing, de Chinese tegenhanger van taxidienst Uber. Topman Tim Cook zegt de investering ‘om verscheidene strategische redenen’ te doen.

DiDi Chuxing zegt dat het de grootste investering van een externe partij in de onderneming is. De nieuwe aandeelhouder geeft aan dat hij de participatie beschouwt als een manier om meer en beter van de Chinese markt te leren.

Andere grote aandeelhouders zijn Tencent en Alibaba.

Welke plannen Tim Cook precies heeft met DiDi houdt hij nog voor zich. De Amerikaan zegt wel meerdere gebieden te zien waarop een samenwerking voor de hand ligt. De combinatie met de vermeende iCar ligt voor de hand, data-input voor Apple Maps ook.

DiDi is in 2012 opgericht en kwam tot zijn huidige vorm na de fusie van DiDi en concurrent Kuaidi in februari 2015. Het bedrijf is actief in 400 Chinese steden, kent 14 miljoen geregistreerde bestuurders, verzorgt dagelijks 11 miljoen ritten en heeft vrijwel geen concurrentie. Ook niet van Uber, dat toch honderden miljoenen in die markt blijft investeren.

De DiDi-investering kan ook worden gezien als een manier voor Apple om een breder pallet producten en diensten naar China te krijgen. De groei in iPhoneverkopen vlakt immers af.

Foto: Ernie (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond