Deel dit artikel
-

‘Apple keert terug in midrange smartphonemarkt’

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo, die bronnen heeft bij leveranciers van onderdelen, ontwikkelt Apple een nieuwe variant van de iPhone 8 die slechts 399 dollar kost.

Er komen varianten met 64GB en 128GB opslag, beweert Kuo. Het toestel zou ongeveer 50 dollar goedkoper zijn dan de iPhone 8 van 2017. De iPhone SE 2, zoals het toestel in de wandelgangen heet, zou beschikken over de A13 chip uit de iPhone 11. Daarnaast wordt 3GB aan RAM aangeboden. Het scherm is geen OLED, maar LCD.

Apple merkt steeds meer de druk van concurrenten die geavanceerde midrange modellen op de markt brengen. HMD Global start vandaag de verkoop van de zwarte versie van zijn Nokia 6.2, een midrange toestel met drie camera’s die nog geen 250 euro kost (de Ice versie verschijnt twee weken later). Ook veel Chinese merken als Xiaomi drukken Apple van de markt met kwalitatief hoogstaande toestellen.

De grote merken hebben hier al op gereageerd. Samsung, dat al langer midrange toestellen maakt, zou werken aan betaalbare versies van zijn vlaggenschipsmartphones Galaxy S10 en Note10. Naar verluidt onder de namen S10 Lite en Note10 Lite.

Google maakt de topmodellen van zijn Pixel smartphones (versie 4 wordt vanmiddag onthuld in New York) steeds duurder, maar heeft inmiddels onder de noemer 3a ook goedkopere versies gelanceerd.

Apple heeft de midrangemarkt eerder willen bedienen met de iPhone SE, die voorjaar 2016 verscheen als alternatief voor de iPhone 6. Vorig jaar september werd de verkoop daarvan gestaakt. Reguliere iPhone gebruikers neigen naar duurdere toestellen, maar op minder honkvaste kopers heeft Apple geen houvast.

Tegenwoordig houdt Apple de iPhone 8 nog altijd in de lucht voor 479 euro bij inruilen. De nieuwprijs van 539 euro ligt echter ver boven concurrerende toestellen.

Geruchten over een goedkoop instapmodel doen al langer de ronde, maar mogelijk lanceert Apple dit toestel pas in het nieuwe jaar.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim

Als de geruchten waar zijn is dit wel goed nieuws.

Weet iemand al of de afmetingen van dit nieuwe toestel vergelijkbaar zijn met de huidige iPhone SE?

Ik heb nu een iPhone SE die goed bevalt door het prima scherm- en broekzak formaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond