Deel dit artikel
-

Apple verkocht meer iPhones dan verwacht, omzet voor het eerst sinds 2001 omlaag

Apple heeft meer iPhones verkocht dan verwacht: 45,5 miljoen stuks. Analisten hadden gerekend op 44,8 miljoen. Ten opzichte van vorig jaar is er echter wederom sprake van een daling van 5 procent.

Zoals verwacht rapporteerde Apple voor het eerst sinds 2001 een lagere jaaromzet van 215.6 miljard dollar. De kwartaalomzet bedroeg 46,85 miljard dollar, minder nog dan waarop analisten hadden gerekend. De nettowinst komt uit op 9 miljard. De categorie ‘diensten’ is met 24 procent gegroeid.

Apple is steeds meer afhankelijk van de internationale markt. 64 procent van de omzet komt van buiten de VS.

Apple verkocht in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar naast iPhones 9,2 miljoen iPads en 4,8 miljoen Macs. Vergeleken met vorig jaar is de Mac verkoop flink gedaald, en de iPad verkoop zelfs iets gestegen.

Apple verwacht over het lopende eerste kwartaal van zijn fiscale jaar een omzet te behalen van 76 tot 78 miljard dollar

De vandaag gepresenteerde cijfers hebben grotendeels betrekking op de zomermaanden, waarin het bedrijf geen nieuwe producten lanceerde. Pas in september kwam de nieuwe iPhone 7.

Donderdag lanceert Apple zijn nieuwe MacBooks. Foto’s van de nieuwe Magic Toolbar met vingerafdrukscanner voor de MacBook Pro zijn vanavond reeds gelekt.

In een toelichting meldde CEO Tim Cook zojuist dat de verkopen van Apple Watch Series 2 ‘bemoedigend’ zijn. Nog altijd meldt Apple echter geen verkochte aantallen.

De omzet uit Apple Music zou 22 procent zijn gestegen.

Het aantal transacties via Apple Pay (nu ook in Japan) is vergeleken met vorig jaar met 500 procent toegenomen.

oepxib7am2zd_std640

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hadrian / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond