Deel dit artikel
-

Apple lanceert iPad Air, iPad Mini 2, gratis Mavericks OS

Apple heeft vanavond een groot aantal producten aangekondigd, waaronder een dunnere iPad Air, een iPad Mini met retinascherm. nieuwe MacBook Pro’s, MacPro en nieuwe versies van zijn software iLife en iWork. De nieuwe systeemsoftware Mavericks is vanaf vandaag beschikbaar en voor het eerst vraagt Apple er geen geld meer voor. 

De dunnere iPad heet vanaf nu iPad Air. Hij is 20 procent dunner en 28 procent lichter dan de vierde generatie iPad. Als verwacht draait de nieuwe iPad op de A7 chip, bekend van de iPhone 5S. De antennes zijn vernieuwd en LTE wordt breder ondersteund. De iPad Mini is ook sneller en heeft een retinascherm met 3,1 miljoen pixels.

De iPad Air en iPad Mini zullen vanaf november ook in de Benelux verkrijgbaar zijn. De iPad Air kost minimaal 479 euro em de iPad Mini 389 euro. De nieuwe iPhone-kleuren zijn doorgetrokken naar de iPad 5-lijn, naast zilver wordt spacegrijs zal worden aangebodenApple blijft zelfs de iPad 2 leveren, maar vanzelf goedkoper.

Apple heeft tot nu toe 170 miljoen iPads verkocht en er zijn 475.000 apps voor de iPad in de App Store. Het mobiele iOS 7 wordt nu al op 64 procent van de iOS apparaten gebruikt. iTunes Radio heeft intussen 20 miljoen luisteraars.

Mavericks OS, blijkbaar door Apple gratis beschikbaar gesteld vanwege de concurrentie met Windows 8.1, werkt zelfs voor Macs met oudere systeemsoftware. Voor de serversoftware moet nog wel betaald worden. Het softwarepakket Ilife met onder meer  iPhoto en GarageBand is eveneens vernieuwd. Ook iWork – Apples tegenhanger van Office – heeft een nieuw jasje gekregen. De software is gratis bij de aanschaf van nieuwe Apple hardware.

Naast de iPads werd nog nieuwe Mac-hardware aangekondigd, zoals de Mac Pro voor professionele gebruikers. Het basismodel bevat een 3.7 GHz quad-core Xeon processor, 12GB Ram en 256GB SSD. Het instapmodel, te koop vanaf december, kost 2999 dollar.

Apple lanceerde ook nog nieuwe MacBook Pro’s, die zeker tweehonderd dollar goedkoper zijn, en de nieuwe MacPro die in december verkrijgbaar zal zijn. De MacPro wordt volledig in de VS gemaakt. De vernieuwde MacBook Pro heeft onder meer snellere flashopslag. Het 13-inch model heeft dual-core Intel Core i5-processor van de vierde generatie met een snelheid tot 2,6 GHz.De 15-inch MacBook Pro heeft een quad-core Intel Core i7-processor tot 2,3 GHz aan boord.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond