Deel dit artikel
-

Apple lanceert drie nieuwe iPhones

Zoals verwacht heeft Apple vanavond nieuwe iPhones aangekondigd, elk met het uiterlijk van de iPhone X, waaronder een extra groot model van 6,5 inch. De namen waren ook al uitgelekt: iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr.

Het kleinste dure model met 5,8-inch scherm is vergelijkbaar met de bestaande iPhone X. De grootste iPhone heeft een 6,5 inch scherm. Beide modellen hebben ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10. De inkeping is gebleven.

De band van roestvrij ‘chirurgisch staal’ is naast de zilverkleurige en spacegrijze uitvoering nu ook beschikbaar in goud. De krasbestendigheid is verbeterd en door de glazen achterkant gaat draadloos opladen sneller. De bredere stereoweergave zorgt volgens Apple voor een voller geluid.

De nieuwe (en eerste 7-nanometer) chip is de A12 Bonic. Ook wordt voor het eerst dual SIM ondersteund, maar alleen in landen waar Apple contracten met mobiele aanbieders heeft.

De 6,1 inch ‘budget’-iPhone (vanaf 859 euro) is verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit, donkerblauw, rood en oranje.

Het toestel biedt veel van de mogelijkheden van de duurdere modellen en is eveneens voorzien van de Bionic-chip, maar dan met LCD scherm en één cameralens waarmee volgens Apple niettemin ‘dramatische portretten’ kunnen worden gemaakt.

De Xr wordt pas 26 oktober geleverd, de twee duurdere modellen (respectievelijk 1159 en 1259 euro) zijn reeds (ook in Nederland) beschikbaar op 21 september.

Ook werd een nieuwe Apple Watch series 4 aangekondigd. Het horloge is opnieuw ontworpen, met een verbeterde luidspreker. De achterkant van Apple Watch Series 4 is vervaardigd van zwart keramiek en saffierkristal dat volgens Apple ‘moeiteloos voor en achter radiogolven doorlaat voor een beter bereik’.

Het horloge detecteert met behulp van de nieuwe accelerator en de gyroscoop ook wanneer iemand valt en kan een SOS alarm uitzenden. Ook kan het horloge een ECG oftewel een hartfilmpje maken. De nieuwe ECG-app heeft van de Amerikaanse FDA een goedkeuring gekregen voor de Amerikaanse markt.

De Apple Watch is verkrijgbaar vanaf 21 december, ook in Nederland. Horloges met GPS en Cellular zijn later dit jaar te koop.

Nieuwe Macs, waaronder een vernieuwde MacMini, worden volgende maand verwacht.

De nieuwe versies van tvOS en iOS 12 zijn maandag al beschikbaar, op 24 september volgt macOS Mojave.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond