Deel dit artikel
-

Apple boekt weer omzetrecord, maar toeleveringsproblemen blijven

Apple boekte in het afgelopen vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een omzetrecord van 83,4 miljard dollar, een stijging van 29 procent op jaarbasis. Onder de streep bleef ruim 20 miljard dollar over.

De cijfers waren wel minder florissant dan analisten hadden gehoopt. Dat komt vooral door aanvoerproblemen, waarmee zo’n beetje elke fabrikant te kampen heeft. Zo kan ook Apple moeilijk aan bepaalde chips komen. Volgens CEO Tim Cook heeft Apple dat zo’n 6 miljard dollar gekost. Het aandeel Apple daalde zojuist dan ook met 5 procent.

Zoals elk kwartaal kwam de meeste omzet van de iPhone, goed voor bijna 39 miljard dollar. De omzet uit Macs ging licht omhoog naar 9,2 miljard, de iPad leverde Apple 8,3 miljard op en wearables, home en accessoires zelfs 8,8 miljard dollar.

De omzet van Macs was niet eerder zo hoog, mede dankzij de nieuwe producten met de snelle M1 chip (vooral de MacBook Air), maar de hardste groei kwam van het onderdeel diensten zoals Apple Music en de App Store. De omzet klom naar 18,3 miljard dollar.

Apple meldt al enige tijd geen aantallen verkochte producten meer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond