Deel dit artikel
-

Apple wil schadevergoeding van Epic Games

Apple wil een schadevergoeding van Epic Games, dat wederom naar de rechter is gestapt om ervoor te zorgen dat de ‘verboden’ game Fortnite weer in de App Store terugkeert.

Apple had de game verwijderd omdat Epic Games tegen de afspraken in een eigen in-app betalingssysteem had geïntroduceerd. Na die doelbewuste provocatie stapte Epic naar de rechter met een beroep op de antitrustwetten.

Van de rechtbank mocht Apple Fortnite blijven blokkeren, maar het ontwikkelaarsaccount mocht Apple niet opheffen.

In een verklaring stelt Apple dat de nieuwe rechtszaak niets anders is dan een fundamentele onenigheid over geld. ‘Hoewel Epic zichzelf afschildert als een moderne corporate Robin Hood, is het in werkelijkheid een miljardenonderneming die gewoon niets wil betalen voor de enorme waarde die het ontleent aan de App Store.’

Apple heeft met Fortnite zeker 600 miljoen dollar verdiend.

De zaak lijkt eind september voor te komen, maar dat zou ook weleens later kunnen worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Een mafiaconcern dat zich opstelt als stel kleuters.. Getver, helemaal klaar met Apple. Blij dat ik door Epic weet dat iOS zo dichtgetimmerd is, had bijna de portemonnee getrokken voor zon iSheep (lees iPhone). Lekker slim ook schadevergoeding eisen? Welke schade? Een gratis game uit de store verwijdeten…. Misgelopen inkonsten omdat Epic 0 dagen illegale verkoop deed?
Enige schade is reputatieschade, maar die veroorzaken ze toch echt zelf.

Blockchainkiller

Klaar met apple omdat ze hun regels voor de appstore handhaven, bert? En ik zie meer mensen met een android telefoon dan met een iphone in mijn omgeving hoor. En dichtgetimmerd? Het is hun OS, dus ze mogen en kunnen er mee doen wat ze willen; binnen de wet dan wel, dat u het daar dan niet mee eens bent is uw probleem.

Werkt u soms voor epic?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond