Deel dit artikel
-

Apple moet Epic Games toegang geven tot ontwikkelaccounts

Epic Games heeft een eerste succesje geboekt in zijn strijd met Apple. Apple moet de game-ontwikkelaar voorlopig weer toegang geven tot zijn ontwikkelaccounts. Apple mag de game Fortnite nog wel weigeren.

Apple besloot het ontwikkelaccount te sluiten (op 28 augustus) nadat Epic Games een betaaloptie in Fortnite introduceerde en na verwijdering meteen naar de rechter stapte.

Een Amerikaanse rechter vindt de maatregel van Apple buiten proportie: de impact op het gebruik van de Unreal Engine, een ontwikkelomgeving waarvan veel game-ontwikkelaars gebruik maken, is te groot. Bovendien constateert de rechter dat de overeenkomst tussen Apple en Epic aangaande de Unreal Engine niet geschonden is.

Fortnite keert niet terug in de App Store. Epic Games heeft de mogelijke schade niet aangetoond.

Het gaat om een tijdelijke beslissing, waarover nog verder geprocedeerd zal moeten worden in een bodemprocedure. Dat kan nog wel maanden duren.

Het besluit van Apple om het ontwikkelaccount te sluiten werd al eerder veroordeeld door Microsoft. Hoofd gaming Kevin Gammill schreef dat het besluit ‘schadelijk zal zijn voor gamemakers en spelers’. Ook Microsofts eigen racegame Forza Street voor iPhone en iPad zou op deze manier niet meer kunnen werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond