Deel dit artikel
-

‘Apple in schoolboeken’

Eind januari zal Apple tijdens een persevenement in New York een uitbreiding van zijn iBooks-winkel aankondigen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een overeenkomst met uitgevers van schoolboeken.

Tegen zijn biograaf Walter Isaacson verklapte de dit najaar overleden Apple-topman Steve Jobs al dat hij met uitgevers van schoolboeken in gesprek was over distributiemogelijkheden van (digitale) schoolboeken via de iPad.

Digitale schoolboeken zijn volgens Jobs niet alleen actueler en uitgebreider dan de huidige papieren boeken, ze zijn ook goedkoper. Een gemiddelde Amerikaanse scholier betaalt 900 dollar aan leerboeken per jaar. Distributie via iPad zou ook als voordeel hebben dat scholieren geen zware rugzak vol boeken meer hoeft te dragen.

Apple richt zich al gedeeltelijk op het onderwijs via iTunes U. Onderwijsinstellingen kunnen daar een eigen iTunes U-site opzetten en leerkrachten kunnen er al hun digitale materiaal neerzetten en beheren.

Dat Apple het evenement in New York houdt, is omdat daar veel uitgeverijen zijn gevestigd, ook van academische boeken. Er zou overigens geen nieuwe iPad worden aangekondigd. Verwacht wordt die eind februari wordt gelanceerd. Apple heeft het evenement formeel nog niet aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond