Deel dit artikel
-

Apple snuffelt aan ‘re-commerce’

Apple opent op eBay heimelijk een eBaywinkel waar het tweedehands, gereviseerde producten verkoopt.

Dat achterhaalde weblog 9to5mac. De vrij ‘anonieme’ winkel verkoopt opgeknapte en gecertificeerde Appleproducten, inclusief garanties en courante hardware en software.

Apple verkoopt via zijn site in Amerika, maar ook in Nederland, al langer gereviseerde tweedehands producten. Het eBaywinkel is een manier om Apples bereik te vergroten. De eBay Store heeft 729 transacties gedaan en een feedback rating van 99,6 procent positief.

Re-commerce is het verschijnsel waarbij webwinkels niet enkel verkopen maar ook inkopen. Ze kopen tweedehands items van een klant, geven daarvoor in ruil geld of kortingsbonnen, en laten die artikelen weer opknappen. MediaMarkt, eBay en Otto doen dat ook. Ze zien het als een manier om de klant aan zich gebonden te houden.

De tweedehandsprijzen die Apple hanteert op zijn eigen site en die op eBay zijn gelijk.

Foto: Joel Bez (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Sueters

Een bijzonder fenomeen. Fabrikanten doen wel expliciet aan hergebruik, maar hebben vaak liever niet dat de klant dit doet en promoten hergebruik dus vaak ook niet actief. Mensen vergeten vaak dat hergebruik veel duurzamer / milieu vriendelijker is dan het aanschaffen van nieuwe producten. Zie: http://www.durabilit.com/Plone/news/how-to-reduce-your-company2019s-carbon-footprint-2013-by-reuse . Kortom het is goedkoper en groener.

A.Jans

Re-commerce is inderdaad een interessante ontwikkeling. Niet alleen op hardware maar ook op software vlak. Kijk bijvoorbeeld naar http://www.usedsoftwareresale.com of https://www.redigi.com.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond