Deel dit artikel
-

Apple vernieuwt podcast app

Apple zal maandagavond als onderdeel van zijn presentatie van iOS 14 en de volgende macOS (10.16) versie zo goed als zeker een vernieuwde podcastapp aankondigen.

De app krijgt meer opties voor mensen die zelf podcasts opnemen. De nieuwe indeling doet naar verluidt meer aan die van muziekdienst Apple Music denken. Zo begint de app met een nieuw ‘Voor Jou’-tabblad. Ook krijgen aanbieders de mogelijkheid om ‘bonusmateriaal’ toe te voegen aan afleveringen.

De verwachting is dat iOS 14 verder geen wereldschokkende veranderingen met zich mee zal brengen.

Apple lijkt in elk geval te werken aan een applicatie die intern de naam Gobi heeft gekregen en via augmented reality meer informatie over zijn omgeving presenteert.

Met CarKey moet het mogelijk zijn om met je iPhone je auto op slot te doen en van het slot te halen, zonder autosleutels.

Browser Safari krijgt in iOS 14 een ingebouwde vertaler. Daarmee zou je bepaalde webpagina’s vanuit het Engels bijvoorbeeld in het Nederlands te vertalen. Google Chrome kan dit al langer.

Ook HomeKit krijgt meer mogelijkheden, onder meer wat betreft de warmte en kleur van lampen die zijn aangesloten en persoonsherkenning in HomeKit Secure Videosysteem.

iOS 14 wordt aanstaande maandagavond onthuld tijdens WWDC 2020, die dit jaar virtueel plaats zal vinden.

Gisteren maakte Apple bekend dat iOS 13 op 81 procent van alle iPhones en iPods draait, en iPadOS op 73 procent van alle iPads.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond