Deel dit artikel
-

Apple verwijdert YouTube uit iOS

Apple haalt de YouTube app uit iOS, de systeemsoftware voor iPhone en iPad. De licentie met Google, eigenaar van YouTube, wordt niet verlengd.

De app komt al niet meer voor in de vierde beta voor iOS 6, die vanavond aan ontwikkelaars ter beschikking is gesteld. Volgens Apple is het vijfjarig contract verlopen.

Naar verluidt komt Google met een eigen YouTube-app. Daarnaast kan YouTube gewoon worden gebruikt in de Safari-browser, aldus Apple.

De YouTube-app in oudere versies van iOS blijft gewoon werken, zo laat het bedrijf weten.

Apple leunde voor iOS in het verleden sterk op Google, maar snijdt nu de banden met het zoekbedrijf door. Zo wordt in iOS 6 eigen kaartmateriaal gebruikt (hoewel geleverd door TomTom) voor de kaartapp in plaats van data van Google.

In de een vierde beta van iOS 6 zijn nog enkele veranderingen doorgevoerd: Siri kan nu restaurants, winkels en bedrijven vinden in Nederland. En er is een nieuwe knop in de Passbook-app waarmee de gebruiker naar de App Store gestuurd wordt.

Er zijn sterke aanwijzingen dat iOS al in september wordt gelanceerd, samen met een nieuwe iPhone en (kleine) iPad.

Deel dit bericht

2 Reacties

Neil

Fijn, ik vond het toch al niet goed werken. Wanneer je een video zocht kreeg je nooit degene die je wilde omdat je niet kon filteren. De website werkt beter dan de App.

Torsten Colijn

De kaarten van Google kwamen ook van TomTom, dus de lijntjes worden alleen korter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond