Deel dit artikel
-

Apple weigert app vanwege ‘te veel boek’

Popfotograaf Gijsbert Hanekroot krijgt zijn app met fotomateriaal van zijn boek Abba…Zappa Seventies Rock Photography vooralsnog niet geplaatst in de App Store. Reden: de app lijkt te veel op een boek.

Gijsbert Hanekroot, ooit de huisfotograaf van het blad OOR, heeft in het najaar een crowdfundingcampagne opgezet via Indiegogo om een app te ontwikkelen met een selectie van zijn popfoto’s uit de jaren zeventig.

De app is inmiddels te koop in Google Play voor vijf euro en aan Apple aangeboden voor de App Store. Apple reageerde echter met een afwijzing omdat de app teveel op een boek zou lijken. Ook na protest door Hanekroot, die argumenteerde dat er wel degelijk technieken zijn toegepast die interactie van de gebruiker vereisen, volgde opnieuw een afwijzing.

Hanekroot heeft inmiddels opnieuw bezwaar aangetekend, zegt hij, en benadrukt dat een boek in technische zin nog altijd een PDF- bestand is en een app iets anders. Apple komt pas na de jaarwisseling met een reactie.

Apple hanteert overigens al langer een duidelijke scheiding tussen App Store en iBooks, zij het dat bij iBooks op dit moment nauwelijks echt interactieve boeken worden aangeboden.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Hoop geld voor een paar fotos op je mobiel. Maar ik ben dan misschien ook niet de doelgroep.

diederick

flauw van Apple… Ik wacht met smart….
Suces!
Diederick

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond