Deel dit artikel
-

Applegerucht stuwt aandelen Loewe

Ondanks een keiharde ontkenning van Loewe dat het met Apple in gesprek zou zijn, stegen de aandelen van het Duitse bedrijf vanochtend met ruim 25 procent.

Als er al een kern van waarheid in zit het gerucht dat Apple Loewe zou willen overnemen, moet het Californische bedrijf nu doodongelukkig zijn. Loewe was vanochtend geen 59, maar plotsklaps 77 miljoen euro waard.

Met dank aan het Amerikaanse blog AppleInsider, dat als enige het gerucht meldde en onthulde dat Apple net iets meer dan de beurswaarde voor Loewe zou willen betalen.

Duitse kranten schrijven vanochtend dat het gerucht toch al vragen opriep: als Apple al bedrijven overneemt, is het om de technologie zelf te kunnen gebruiken. Analist Thomas Maul van DZ Bank acht een overname ook al onwaarschijnlijk. Loewe richt zich te sterk op de Europese markt, zegt hij.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Loewe is een fabrikant die al jaren gespecialiseerd is in het, uit verschillende componenten van derden, samenstellen van prachtige TV’s voorzien van minimalistisch Duits design. Loewe heeft echter eigen digitale technologie ontwikkeld die de verschillende componenten beter laat presteren. Zo gaven Loewe TV’s altijd een mooier en strakker beeld dan Philips TV’s met dezelfde beeldbuis. Waarschijnlijk zit Apple niet te wachten op de fabrieken als Foxconn gaat produceren, maar gaat het hen om de technologie. Als consumenten zometeen voor een Apple TV weer een premium price moeten betalen, zal dit ook qua beeld natuurlijk top moeten zijn. Ik ben benieuwd…..

Paul Christian

Loewe heeft praktisch niets (meer) in huis wat Apple niet zelf kan. Apple heeft nota bene een scherper display in een 10 inch iPad dan Loewe in zijn grootste pronkstuk van een televisie…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond