Deel dit artikel
-

Apps, zelfhulp en webcamconsulten centraal op Emerce eHealth

Neil Bacon van iWantGreatCare is een van de sprekers op Emerce eHealth op 26 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. IWantGreatCare is een forum waar patiënten medische experts een cijfer kunnen geven. Ondanks een samenwerking met de Britse organisatie NHS, is het forum volledig zelfstandig.

Amy Carton van Cancer Research is de andere Britse gast op Emerce eHealth. Zij zal het gaan hebben over de inzet van Big Data in het kankeronderzoek. Ook Bartho Hengst van Kanker.nl gaat het hebben over community building: Hoe deel je kennis en ervaring met anderen? Hij houdt zich dagelijks bezig met Health Communities, Health 2.0 (apps) en PHRs. Momenteel richt hij zich in het bijzonder op het vlak van de oncologie.

Dick van Gerwen van Huidconsult.nl heeft als onderwerp Webcamconsulten in de praktijk, een oplossing van en door specialisten. Van Gerwen is gepromoveerd dermatoloog, en werkzaam in dermaTeam Middelburg en Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Hij is oprichter van huidconsult.nl, een interactieve patiënteninformatie site met mogelijkheid tot digitale consulten, gericht op huidziekten. Tevens is hij oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Natuurlijk komen ook apps ter sprake. Het onderwerp wordt onder meer toegelicht door Marlies Schijven van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Zij schreef haar proefschrift over validatie en implementatie van simulatietechnieken in het chirurgisch veld. Ze is voorzitter van de Dutch Society for Simulation in Healthcare en doet onderzoek naar medische simulatie, mhealth en de ontwikkeling van serieus gaming binnen de gezondheidszorg.

Dagvoorzitter is Jan Christiaan Huysman. Hij is al tien jaar actief in de zorgwereld als programma- en interim-manager en auteur van Ziekenhuizen beter maken. Hij is onder meer betrokken bij ZIS/EPD-implementaties van het UMC Utrecht en geeft tevens graag richting aan zorginnovatie zoals bij ziekenhuis Rivierenland en Vitras Thuiszorg. Hiervoor werkte Huysman onder meer bij IBM, Océ van der Grinten en Schiphol. Huysman gaat het gesprek aan met verschillende kopstukken binnen de zorg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond