Deel dit artikel
-

Arthur Hoffman, CEO Digital Sanoma, weg

De CEO Digital & Technology van Sanoma Group, Arthur Hoffman, verlaat per begin 2016 het bedrijf. De uitgever brengt de digitale activiteiten weer onder op landniveau, waarmee titels als NU.nl en Fashionchick weer onder Peter de Mönnink vallen.

Het rommelt al een tijdje aan de top van Sanoma in Finland. Vandaag worden de resultaten van de felle discussies in de leiding duidelijk. Alle pure play-activiteiten worden van groepsniveau weggehaald en onder verantwoordelijkheid van de landen gebracht.

De betekent dat de functie van Hoffman overbodig is geworden. Hij was de baas van de pure play-tak. Niet meer. Zijn verantwoordelijkheid over Technology wordt tijdelijk overgenomen door CEO Susan Duinhoven tot er een opvolger is.

Ook de Chief HR Officer zal het bedrijf per 1 januari verlaten, zo laat Sanoma in een persbericht weten.

In de wandelgangen werd ook over de positie van Kuldip Singh gesproken, maar hij blijft buiten schot in de stoelendans die zich vandaag voor het publieke oog aftekent.

Deel dit bericht

5 Reacties

harry

Het dynamische duo van Susan en Peter hebben hun eerste slag geslagen. Dit is nog maar het begin. Er volgt nog veel meer als onderdeel van de cost innovation strategy van Sanoma (blijkbaar geen groeipotentie meer). Een bedrijf dat zijn digital activiteiten zo saneert en ‘opdoekt’ is ten dode opgeschreven…lang leve print!

Susan

Die heeft het ook niet lang volgehouden. September 2015 was zijn eerste maand bij Sanoma. Na 14 maanden mag hij weer wieberen. Bad hire dus.

Michiel B

Dus eerst een recruitment fee van EUR 50k betalen en anderhalf jaar later een severance fee van EUR 150k. En dat bovenop een salaris van circa EUR 200k. Dat zijn forse loonkosten voor 14 maanden werken.

MO

Die aanname qua afkoopsom past niet meer binnen de huidige wetgeving. Dit bedrijf is de weg kwijt ten koste van gekwalificeerde mensen. Niet slechte inhuur maar grillig beleid en dito management. Zonde, ooit een heel mooi bedrijf met gepassioneerde mensen.

Luca

De Alpha male heeft zijn rots helemaal voor zichzelf nu. Lang leve het terror bewind. En het dreigement ‘Of je een hypotheek hebt…en wilt dat je die kunt blijven betalen’ werkt altijd om mensen hun mond te snoeren.

The new Sanoma Way. The Psycho way…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond