Deel dit artikel
-

ASICS koopt Runkeeper

De populaire app Runkeeper voor hardlopers is overgenomen door de Japanse sportkledingfabrikant ASICS.

Hoeveel voor de maker ervan, Fitnesskeeper, is betaald houden de partijen voor zich. Runkeeper heeft zich ontwikkeld tot een app met daarin een grote community hardlopers, van beginners tot gevorderen, en veel tips en persoonlijke uitdagingen.

Jason Jacobs die zijn bedrijf verkoopt, geeft weinig argumenten waarom hij nu zijn bedrijf verkoopt. Wel is duidelijk dat het hem om de visie van geïntegreerde producten gaat: de combinatie van hardloopschoenen en een mobiele app die bewegingen en schema’s bijhoudt.

“Het fitnessmerk van de toekomst maakt niet louter fysieke producten, maar is onderdeel van een beleving door de klant die wordt gemotiveerd en zijn sportplezier maximaliseert.”

Fitnesskeeper haalde in de acht jaar zijn sinds de oprichting 11,5 miljoen dollar venture capital op. De laatste ronde vond vier jaar geleden plaats, november 2011.

Runkeeper verdient geld met de verkoop van zijn Pro-product, dat een tientje per maand kost en daarvoor in ruil uitgebreide statistieken en sportschema’s biedt.

ASICS krijgt met Runkeeper een populair hardloopmaatje in handen waarmee het op digitaal terrein de concurrentie met Nike+ aan kan.

Adidas kocht eerder de app Runtastic. Daarvoor betaalde het 220 miljoen dollar. Naar verluidt legde ASICS 85 miljoen op tafel voor de app met vijftig miljoen gebruikers en het bijbehorende team van veertig man.

Foto: Seattle Summer Fun (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond