Deel dit artikel
-

AT&T is trager en kleinschaliger met introductie 3G

AT&T zal 3G niet eerder in de Verenigde Staten introduceren dan tegen het einde van 2004 en slechts in vier steden. Eerder sprak het bedrijf nog over medio 2004 als introductiedatum en wilde het de dienst in dertien steden beschikbaar maken. Als reden voor de beslissing wordt genoemd de wens om "voorzichtig te investeren".

Wat de kosten zijn voor het aanpassen van het netwerk kost volgens de nieuwe plannen is niet bekend, AT&T wil daar eind januari meer duidelijkheid over geven, meldt de Wall Street Journal. De steden die wel 3G krijgen zijn San Francisco, San Diego, Dallas en Seattle.

AT&T, dat op de mobiele markt in de Verenigde Staten de derde positie inneemt, zal 3G samen met NTT DoCoMo introduceren. In 2000 nam het Japanse NTT DoCoMo een belang van 13 procent in de mobiele tak van AT&T en betaalde daarvoor 9,8 miljard dollar. Onderdeel van de overeenkomst was dat AT&T 3G zou lanceren in dertien steden en gebruik zou maken van de techniek W-CDMA, die NTT DoCoMo ook in Japan gebruikt.

Een woordvoerder van AT&T wil tegenover de Wall Street Journal niet spreken van een terugdraaien van de geplande introductie van 3G. Wel beaamt hij dat het bestaande contract met NTT DoCoMo is aangepast en volgens de nieuwe overeenkomst introductie van 3G in vier steden volstaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond