Deel dit artikel
-

Azerion via spac naar Amsterdamse beurs

De Nederlandse uitgever en exploitant van casual games Azerion gaat volgende maand naar de beurs.

Daartoe gaat het in zee met EFIC1, een lege beurshuls van onder andere de voormalig CEO van Commerzbank Martin Blessing. Zijn bedrijf staat al aan de beurs genoteerd en is met geld gevuld. Azerion wordt daar in geschoven. Zo werken spacs, een geruisloze manier om een beursnotering te krijgen.

De bedrijfscombinatie heeft een waardering van rond de 1,3 miljard euro.

Azerion heeft zijn oorsprong in de fusie van technologiebedrijf Improve Digital en Orange Games in 2018. Sindsdien zijn er tientallen spellenbedrijven en adtechspecialisten gekocht. Daaruit ontstond een uitgever met 16.000 titels, 2.000 gameportals en 425 miljoen unieke spelers per maand, waarvan 47 procent in Europa en 22 procent in Azië.

Het bedrijf groeit qua omzet jaarlijks gemiddeld met 37 procent en verwacht volgend jaar een verkooptotaal van 450 miljoen euro te realiseren.

Bij de aankondiging van de beursgang maakt de onderneming van CEO’s Umut Akpinar (links) en Atilla Aytekin (rechts) ook duidelijk actief te blijven in het domein van blockchain, NFT’s en AI. De eerste stappen daarmee zijn gezet bij Habbo Hotel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond